Vandaag verwelkomden 365 Belgische bedrijven het grote publiek op Open Bedrijvendag. Zo’n 650.000 mensen trokken er op uit om een kijkje achter de schermen te gaan nemen bij hun favoriete bedrijven. In Vlaanderen gingen er 550.000 mensen op stap; in Wallonië waren dat er 100.000.

 

De eerste zondag van oktober stond ook dit jaar traditiegetrouw in het teken van de grote en kleine Belgische bedrijven die hun deuren openzetten voor Open Bedrijvendag. De editie 2014 klokt af op 650.000 bezoekers en mag dus een groot succes genoemd worden.

“Het is fantastisch om te zien welke aantrekkingskracht de Belgische bedrijven uitoefenen op zowel jong als oud. Dat we dit jaar zo veel mensen mochten verwelkomen, bewijst dat ondernemen nog steeds tot de verbeelding spreekt in ons land. We merken dat mensen ook echt bewust op pad gaan naar hun favoriete bedrijven en daar gerust heel wat kilometers voor willen afleggen”, zegt Matthias Lievens, directeur van Open Bedrijvendag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“De focus lag vandaag op Uitblinkers – met als thema ‘Uitblinkers Gespot’ - en onze bedrijven hebben bewezen dat ze dat zijn. De innovatie - in onze economie toch wel het leitmotiv geworden - tonen aan het brede publiek, is belangrijk om onze sterke concurrentiepositie te benadrukken en het enthousiasme voor ondernemen bij iedereen aan te scherpen.”

Open Bedrijvendag 2014 werd vandaag plechtig afgetrapt bij houtbedrijf Mintjens Group in Westmalle in aanwezigheid van Philippe Muyters, Vlaams minister voor Economie, Werk, Innovatie en Sport. “Open Bedrijvendag toont aan het grote publiek wat en wie onze ondernemers zijn; het zijn zij die voor welvaart en welzijn zorgen in onze maatschappij”, aldus Muyters.Voor Mintjens Group was het de eerste keer dat het bedrijf deelnam aan Open Bedrijvendag en ze mochten op slag 10.000 bezoekers verwelkomen – een absolute topper. Na Mintjens ging Minister Muyters nog langs bij AVT in Essen, een lokaal bedrijf dat robots op maat ontwerpt en daarvoor samenwerkt met wereldspelers als NASA.

Deze Open Bedrijvendag had extra aandacht voor de grafische sector; bedrijven langs het 75-jarige Albertkanaal; startende ondernemingen en bedrijven met openstaande vacatures. De jobactie lokte enorm veel geïnteresseerden en werkzoekenden, en Open Bedrijvendag kan dus heel wat nieuwe werknemers bij onze bedrijven introduceren in de komende dagen en weken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij de starters mochten De Varen in Oudenaarde, IBA Jukeboxplezier in Aalst, Amicitia in Sint-Truiden en Body & Bess in Lokeren elk honderden bezoekers ontvangen – voor deze starters een unieke gelegenheid om hun zaak in de spotlights te zetten.

 
 

Open Bedrijvendag 2014 in facts & figures

  • Bedrijven met meeste bezoekers: Bel & Bo en Mintjens Group, met beiden 10.000 bezoekers
  • Aantal deelnemende bedrijven: 365
  • Totaal aantal bezoekers: 650.000
  • Toppers per provincie:

ANTWERPEN
Groep Mintjens Malle: 10.000
De Chocolaterie Malle: 4.500
Group Joos Turnhout: 4.500
BCTN Meerhout: 5.000
Delidis Gierle: 6.000
Univeg: 5.000
BelOrta: 6.000
G&D Construct: 2.000.